Vrtna kosilnica za manjši atrijski vrt

Vrtna kosilnica je obvezna oprema za vsakogar, ki ima vsaj malo zelenice. Pri večjih površinah se večina odloči za bencinsko kosilnico, pri majhnih pa je ta gotovo odveč. Potrebno je biti praktičen in pomisliti ne le na to, da je tovrsten stroj namenjen košenju velih travnikov in vrtov, temveč tudi, da je potrebno bencinsko kosilnico primerno shranjevati in vzdrževati, kar je pogosto težava. Če imate zgolj manjši atrijski vrt, je zato bolje izbrati kosilnico na elektriko, saj bo ta odlično opravila svoje delo, bo tišja in bolj prijazna okolju.

Električna vrtna kosilnica

Vrtna kosilnica za deset minut dela

Atrijski vrtovi so majhni, v njih je poleg zelenice in nekaj okrasnega rastlinja običajno še prostor za druženje z mizo in stoli. Dela z vzdrževanjem tako običajno ni veliko, potrebno pa je. Da je uporaba vrta v atriju prijetna, je najbolje, da je zelena površina ves čas kratko pristrižena. Tako je košnja poleti potrebna na deset dni – enako kot pri večjih površinah, pri katerih želimo, da so ves čas urejene. A prednost atrija je v tem, da s košnjo opravimo v minutah, poleg tega pa imamo na voljo električno vtičnico, z uporabo katere dosežemo prav vsak kotiček. Ravno zato je izbira električne kosilnice enostavna.

Kaj pa učinkovitost?

Električna vrtna kosilnica po učinkovitosti ni drugačna od težjih in bolj robustnih bencinskih. Ravno tako je nastavljiva po površini in ravno tako ima lahko koš za zbiranje pokošene trave. Ima pa še nekaj prednosti: je precej tišja, lažja, predvsem pa vašega vrta ne onesnažuje z bencinskimi izpuhi. Tako bo vaš mali vrt ostal zelena oaza, ki jo bodo z veseljem obiskovale žuželke in metulji. Tudi shranjevanje je nekoliko bolj enostavno. Ker se ne uporablja bencina, je mogoče imeti kosilnico spravljeno tudi v hiši, pa vam ne bo treba skrbeti glede hlapov.