Tiskalniki in kopiranje dokumentov

kartuse-hpSkoraj vsako gospodinjstvo si dandanes že lasti tiskalnik. Nič čudnega saj so le-ti izredno poceni, ter precej uporabni.

Pa si kar poglejmo nekaj dejstev o tiskalnikih. Na voljo so vam brizgalne tiskalne naprave ali brizgalni tiskalniki, ter laserski tiskalniki. Laserske tiskalnike smo pred časom asociirali s poslovnim okoljem, saj le-ti dokumente natisnejo zelo hitro, je pa včasih veljalo, da so ti bili malce dražji, a že dolgo so precej cenovno ugodni.

Marsikaterega bo presenetila izredno ugodna cena tiskalnikov, malce dražje pa so kartuše. Običajno je tako, da če si lastite tiskalnik znamke Canon, boste zanj kupili tudi kartuše Canon, če si lastite tiskalnik HP, boste zanj kupili kartuše HP, seveda v primeru, da gre za brizgalni tiskalnik. Cena kartuš ali tonerjev je malce dražja, zato je dobro, da pred nakupom tiskalnika preverimo tudi ceno le teh dodatkov, da nas kasneje ne preseneti.

Tu pa so še all in one naprave, ali tako imenovani multi-funkcijski tiskalniki, ti so še posebej primerni za podjetja ali pa zahtevne uporabnike, saj omogočajo tudi fotokopiranje dokumentov in še kaj.

Kje tiskalnik kupiti nam verjetno ni potrebno posebej razlagati, saj boste najbolj ugodno ponudbo dobili v kateri izmed spletnih trgovin, tam so izbire največje, produkti pa najcenejši. Ko smo malce prej govorili o dragi ceni kartuš, pa se lahko izognete tudi temu strošku in sicer z nakupom kompatibilnih ali obnovljenih kartuš. Nekateri so z njimi izredno zadovoljni, je pa problem tu, ker ob uporabi teh kartuš ne boste mogli uveljavljati garancije za tiskalnik, v primeru, da vam kartušo raznese ali kaj podobnega.