Lcd TV

Razvoj avdio video opreme je v zadnjem času najbolj napredoval prav na področju televizije. LCD TV tehnologija je skupaj s še nekaterimi drugimi naprednimi tehnologijami popolnoma izrinila običajne televizije, ki smo jih uporabljali že od izuma barvne televizije naprej in to brez večjih sprememb vse do zadnjih let.

LCD TV je prav gotovo ena izmed najbolj priljubljenih televizij pri nas. Razlog za to je prav gotovo v nizki ceni, saj je v zadnjem času cena padla na takšen nivo, ki je sprejemljiv že skoraj vsakemu, ki ima redno zaposlitev in prejema plačo. LCD TV oz. LCD televizorji imajo še številne druge prednosti, ki prav tako prinesejo svoj delež k priljubljenosti te tehnologije in tovrstnih televizorjev.

LCD TV sprejemnik ima običajno že vgrajen digitalni pretvornik in zaradi tega se je v času prehoda na digitalni signal marsikdo odločil za menjavo starega televizorja za nov LCD TV sprejemnik, če seveda tega ni naredil že pred tem prehodom. LCD televizorji nudijo tudi precej boljšo ločljivost in posledično boljšo sliko in prav po tem se je pokazala vse večja potreba z uvedbo HD filmov, serij, nadaljevank …

Velikost teh zaslonov je prav tako prednost pred starimi televizorji, ki smo jih poznali včasih, niti ne tako dolgo nazaj. Če so bili v preteklosti televizorji z ekranom diagonale 82 cm že redkost, je danes ta velikost ekrana skoraj minimum, za katerega se uporabniki še odločajo. Precej bolj pogosto posegajo po večjih ekranih, katerih diagonala presega širino enega metra. Seveda mora biti ob večji velikost ekrana tudi ločljivost boljša, saj boste v nasprotnem primeru gledali precej kockasto sliko.

Če tudi vas LCD TV sprejemniki veselijo, a ga še nimate v lasti, se čim bolje pozanimajte tako o tej vrsti kot o vseh ostalih. LCD TV sprejemniki imajo namreč precej konkurence na tržišču in odločite se lahko za plazma ali LCD LED televizorje.

Dodaj odgovor