James Bond in tečaji tujih jezikov

Sean Connery as James BondPravijo, da prava dama ne sme nikoli razkriti svojih let, zato se bom tega držala – lahko pa razkrijem, da sem zagotovo že v klubu 50+. Večino življenja sem preživela sama, saj si nisem ustvarila svoje družine, zato pa sem svoj čas izkoristila za marsikateri konjiček, a tečaj jezikov zagotovo ni bil eden izmed njih.

Eden teh je tudi gledanje filmov, zlasti filmov o Jamesu Bondu, ki ga enostavno obožujem. Tistega pravega, starega Jamesa Bonda, seveda. In prav zaradi filmov o njem sem si precej dolgo želela, da bi lahko obiskala Anglijo. Doslej je bila ta želja neuresničena, saj nekako nisem mogla najti kakšnega bolj »resnega« razloga za dolgo pot, pred kratkim pa me je kolegica pričela navduševati nad tečaji tujih jezikov. In ne, ne bilokaterimi, temveč nad tečaji tujih jezikov v tujini.

Tečaji tujih jezikov za starejše

scotlandS prijateljico sva namreč izvohali spletno stran agencije www.lta.si, ki ponuja tečaje tujih jezikov po vsem svetu, tudi za nas po 50. letu starosti. Angleško sicer nekoliko govorim, je pa res, da bi lahko svoje znanje pošteno nadgradila, zato me je zamisel takoj zanimala. Kaj pa, če bi si res spakirala kovček in šla v Anglijo? Bi mi znanci, prijatelji in sosedje verjeli, da sem šla tja zato, ker me vlečejo tečaji tujih jezikov, ali bi vsi tako ugotovili, da se popolnoma raznežim ob glasu Seana Conneryja in je 007 edini razlog, da si želim v svet?

Pravzaprav sploh ni pomembno. Naj si mislijo, kar hočejo. Tečaji tujih jezikov v tujini so končno na voljo tudi v posebej organiziranih aranžmajih za nekoliko starejše, in priložnosti zagotovo ne bom izpustila iz rok.

Prijateljica me nagovarja, da bi si privoščili tečaj angleščine na sončni Malti. Zakaj pa ne? Najprej na tečaj jezika na Malto, potem pa kar še na obisk Anglije in Škotske. Na Malti se bova naužili toplote in sonca, nato pa vsaj teden dni preživeli še v domovini Jamesa Bonda. Angleški dež in zeleni škotski pašniki so v tem kontekstu še posebej mamljivi.