Filter za plin za zaščito regulatorjev

Filter za plin je namenjen zaščiti regulatorjev in pred koncentracijo olja. Uporablja se ga za vozila, zemeljski plin itd. Pri vozilih se filter za plin namesti višje od regulatorja plinskega tlaka. Menjava filtra za plin je priporočena enkrat na leto.

Pri zemeljskem plinu je filter za plin ključnega pomena, saj prefiltrira trde delce, sluzi, olje in ostale onesnaževalce. Zemeljski plin je potrebno predelati in rafinirati, zato je ključnega pomena, da je filter za plin res kakovosten.  Filter  za plin je potrebno namestiti in uporabljati v skladu z navodili, drugače lahko pride do eksplozije.

Nameščanje filtra za plin

Pred črpalko je potrebno vstaviti filter za plin trdih delcev, za njo pa filter za plin imenovan separator, ki odstrani še morebitne oljne aerosole, ki pridejo od samega kompresorja. Namen filtra za plin je tudi, da ščiti regulator in ventile pred preveliko koncentracijo olja.

Nakup filtra za plin

Spletno nakupovanje avto delov in drugih izdelkov je  vse bolj priljubljeno. Specializirane prodajalne s takšno opremo so odlično založene, prisegajo na odlično razmerje med kakovostjo in ceno, ne nazadnje pa se lahko na prefinjeni način izognemo dolgim kolonam v fizičnih prodajalnah.

Tudi filter za plin si lahko po dostopnejši ceni naročite v eni od spletnih prodajaln. Čeprav boste tako pomemben del za svoje vozilo kupovali kar od doma, lahko prav tako navežete stik s prodajalci. Preko spletne pošte ali telefonskega pogovora jim lahko postavite prav vsa vprašanja, povezana z nakupom filtra za plin ali katerega koli drugega izdelka. Ena od možnosti je ta, da filter za plin naročite v spletni prodajalni, prevzamete pa ga v fizični prodajalni.