Bikini depilacija sodi med najbolj popularne postopke za urejanje intimnih predelov

Odstranjevanje dlak z našega telesa prinaša vrsto prednosti. Seveda pri tem mislimo na britje ali pa druge vrste depilacije s predelov, kjer so dlake in dlačice nekoliko manj zaželene. Pri predstavnicah nežnejšega spola je še posebej priljubljena bikini depilacija. Še več: tovrstna depilacija velja za eno od najbolj popularnih postopkov za urejanje intimnih predelov.

Sicer pa se bikini depilacija lahko izvaja na različne načine, in sicer glede na okus pa tudi željo posameznice. Na voljo je klasična pa tudi brazilska depilacija. Za klasičen tip je značilno, da zajame manjše področje, za depilacijo brazil pa velja, da se pri njej praviloma depilira večji predel – tudi na bolj nedostopnih kotičkih.

Odstranjevanje dlak z intimnih predelov ni nekaj novega

Dejstvo je, da je urejanje intimnih predelov med ljudmi prisotno že stoletja in da to še zdaleč ni neka nova pogruntavščina. V zadnjem polstoletju se je bikini depilacija še bolj razvila, na voljo so namreč številni stili urejanja.

Na voljo je torej klasični bikini, ki je namenjen vsem, ki želite učinkovit urejen predel, ki ga vaše spodnje perilo ali pa hlačke ne zmorejo povsem prekriti. Če se za takšno odstranjevanje dlak še niste nikoli odločili, je najbolje, da za začetek preizkusite kar klasičen tip bikinija. Na razpolago je tudi poglobljena bikini depilacija, pri kateri pa se depilira nekoliko globlje, precej bližje velikim sramnim ustnicam.

Kaj je brazilska bikini depilacija

Najbolj priljubljen bikini pa je zagotovo brazilski tip. Na takšen tretma prisegajo predvsem tiste dame, ki želijo imeti urejen bikini predel, poleg njega pa tudi vse skrite kotičke. Pri depilaciji brazil se torej depilira celotni intimni predel. To pomeni, da se dlake odstranijo z venerinega hribčka, sramnih ustnic, bikini predela in predela med ritnicami.

Na željo posameznice se lahko določen del pusti tudi nedepiliran – črtica. Postopek pa se prične na predelu bikini in poteka od notranje strani stegen do pregiba proti notranjosti. Ko je v sprednjem delu vse urejeno, tako kot želite, se tretma nato nadaljuje še na zadnjem delu.

Koristni nasveti za depilacijo bikinija

Bikini depilacija je morda za vas nekaj povsem novega. Ravno zato je še toliko pomembneje, da se pred obiskom kozmetičnega salona, kjer vam bodo odstranjevali dlake z vaših intimnih delov telesa, dobro pozanimate o nekaterih pomembnih dejstvih.

Če želite, da boste z depiliranjem odstranili čim večje število dlak in dlačic, je najbolje, da so te dolge nekje med 5 in 10 milimetri. Če so dlačice namreč preveč kratke, vam v salonu nikakor ne morejo obljubiti najboljših rezultatov. Svojo kožo pa na depilacijo v kozmetičnem salonu lahko dobro pripravite že doma, in sicer kakšen dan ali dva pred postopkom. Z rednim pilingom si boste zagotovili še bolj gladko kožo pa tudi precej manj vraščenih dlačic.

Nega kože po bikini depilaciji

Vsekakor je omenjena vrsta depilacije nekaj posebnega, saj gre vendarle za najbolj občutljive predele vašega telesa. Izjemno pomembno je, kako boste po samem tretmaju negovali kožo oziroma predel, kjer se je izvajala depilacija. Najpomembneje je, da kože vsaj nekaj dni po tem, ko ste opravili postopek, ne izpostavljate direktnemu soncu.