Ali poznate razliko med Netbook-om in prenosnikom?

netbookTako netbook kot prenosnik vam omogoča, da ostanete povezani. Ampak kako veste kateri je primernejši za vaše potrebe? Uporabite informacije zbrane tukaj in se odločite ali potrebujete Netbook ali prenosnik.
Netbooki so narejeni z namenom, da vam omogočijo lahek in prenosen dostop do spleta z vgrajenim WI-Fi-jem. Ker so netbooki lahki in majhni, so odlična izbira za potovanja. Ne obnesejo pa se najbolje z aplikacijami, ki služijo za obdelovanje medijev (slike, videoposnetki…). Netbooki se najbolje obnesejo kot spremljevalci osebnega računalnika, ki ga uporabljate vsakodnevno. Ker je uporaba računalništva v oblaku vedno bolj popularna imate lahko sinhronizirane vse dokumente na obeh napravah.
Prenosniki, pa so namenjeni, da ponudijo vsestranski računalnik, ki poleg povezljivosti na internet omogoča še možnosti dela in igranja. Prenosniki imajo večje ekrane, večje trde diske in optične bralnike (CD, DVD…), zaradi česar so večji, imajo večjo težo in niso tako lahko prenosni kot Netbooki.
Pri odločitvi med enim in drugim, razmislite kako ga boste uporabljali. Če želite urejati videoposnetke, gledati filme, igrati igrice in poganjati več kot eno aplikacijo naenkrat, med tem ko ste na poti, potem se Netbook ne more primerjati s prenosnikom. Če pa iščete kompaktnega mobilnega spremljevalca, ki se lahko poveže na internet in omogoča brskanje, bloganje, in ohranjanje stikov s prijatelji, bo Netbook s svojo nizko ceno najboljša izbira.